Zrecia komora so zauďovaním pre trvanlivú mäsovú výrobu je technologické zariadenie určené na údenie, sušenie a zretie mäsových, tepelne neopracovaných výrobkov, ako aj pre údenie syrov, rýb a iných údenárskych výrobkov, ktoré vyžadujú údenie pri nízkych teplotách. Pri tepelne neopracovaných mäsových výrobkoch technologický proces začína zretím výrobku – výrobok sa ohreje na požadovanú teplotu (20 – 30°C podľa požiadaviek technológie). Pri tejto fáze procesu dochádza k vyfarbeniu výrobku. Po ukončení procesu zretia výrobku sa výrobky osušia a začína proces údenia.
Údenie prebieha v cykloch pri požadovanej teplote, vlhkosti a intenzite prúdenia vzduchu. Periodicky sa striedajú cykly s dymom a bez pôsobenia dymu. Dížky cyklov sa menia v závislosti od požiadaviek technologického procesu. Počas procesu údenia sa postupne znižuje teplota a vlhkosť v komore. Celý proces trvá zvyčajne 6-7 dní.
Pri iných ako tepelne neopracovaných výrobkoch, proces začína osušením výrobkov. Potom nasledujú fázy údenia výrobkov, pričom teplota, vlhkosť a intenzita prúdenia vzduchu sa udržiavajú podľa požiadaviek technologického postupu.
Zariadenie udiarne je projektované a vyrábané podľa rozmerov komory určenej na údenie. V závislosti od rozmerov sú projektované výkony jednotlivých agregátov a rozmery potrubí. Riadenie procesu využíva entalpický systém merania vlhkosti (princíp absolútnej vlhkosti) čo redukuje spotrebu energie na topenie a chladenie. Prisávanie čerstvého vzduchu redukuje spotrebu enersie v chladnom období až na nulu. V predchodnom období na 50%.
Zariadenie ja univerzálne a spíňa podmienky pre opracovanie väčšiny bežne vyrábaných tepelne neopracovaných výrobkov. Je navrhnuté tak, aby v technológii boli minimálne tlakové straty.
Robustná konštrukcia zabezpečuje dokonalú izo-láciu a dlhú životnosť.
Tepelný zdroj komory môže byť podľa požiadaviek zákazníka:
- Freón R404
- Čpavok
Máte záujem o naše zariadenia?
Neváhajte, a napíšte nám s dopytom. Radi sa Vám budeme venovať.