A füstölő érlelő kamrák egy technológiai berendezés az élelmiszeriparban, amely füstölésre és érlelésre alkalmas a nem hőkezelt száraz hústermékek gyártásánál, valamint sajtok, halak és egyéb, alacsony hőmérsékleten füstölést igénylő füstölési termékek füstölésére tervezett technológiai berendezés.

A nem hőkezelt hústermékek esetében a technológiai folyamat a termék érlelésével (fermentálással) kezdődik – a terméket a szükséges hőmérsékletre (a technológia követelményei szerint 20 – 30 °C) melegítjük. A folyamat ezen szakaszában a termék kiszíneződik. Az érlelési folyamat végén a termékeket megszárítják, és megkezdődik a füstölési folyamat. A füstölés ciklusokban történik a kívánt hőmérsékleten, páratartalomnál és légáramlási sebességnél. A füst és füst nélküli ciklusok időszakosan váltakoznak. A ciklus hossza a technológiai folyamat követelményeitől függően változik. A füstölési folyamat során a kamrában fokozatosan csökken a hőmérséklet és a páratartalom. Az egész folyamat általában 6-7 napig tart.

A hőkezelt termékek esetében a technológiai folyamat a termékek szárításával kezdődik. Ezt követik a termékek füstölési fázisai, miközben a hőmérséklet, a páratartalom és a légáramlás intenzitása a technológiai folyamat követelményeinek megfelelően történik.

A füstölő berendezést a füstölőkamra méreteinek megfelelően van tervezve és gyártva. A méretek függvényében vannak tervezve az egyes hőcserélők teljesítményei és a csővezetékek méretei. A vezérlő rendszer entalpikus páratartalom-mérő rendszert használ (abszolút páratartalom elve), amely csökkenti a fűtési és hűtési energiafogyasztást. A friss levegő beszívása nullára csökkenti az energiafogyasztást a hideg évszakban. Az átmeneti időszakban 50%-ra.

Mask (4)

A berendezés univerzális, mely megteremti az optimális feltételeket a nem hőkezelt hústermékek gyártásánál. Úgy tervezték, hogy minimális legyen a nyomásveszteség a technológiában.

A robusztus konstrukció biztosítja a tökéletes szigetelést és a hosszú élettartalmat.

A hő forrása lehet a megrendelő igénye szerint:
• Freon R404
• Ammónia NH3

Mask (5)

Érdeklik Önt a hangszereink?

Nyugodtan írjon nekünk e-mailt az érdeklődésével. Örömmel foglalkozunk Önnel.