A szárítókamra egy technológiai, teljesen rozsdamentes acél berendezés, amelyet hústermékek szárítására és érlelésére terveztek. Elsősorban nem hőkezelt hústermékek érlelésére, valamint füstölőkocsira helyezett hőkezelt tartós termékek szárítására szolgál.

Az utóérlelőkben fokozatosan eltávolítják a vizet a termékekből. A szárítási folyamat intenzitását a relatív páratartalom a hőmérséklet és a légáram alapján szabályozzák. A szárítási és érlelési folyamat összeállított programok alapján az egyes terméktípusokhoz optimalizáljuk. A túl intenzív szárítás a termék felületi rétegéinek kiszáradásának veszélyét okozza, és így lelassítja a víz kibocsátását a termék belsőjéből kérgesedést hoz létre ún. gyűrű keletkezik. A lassú szárítás növeli a penészgomba
kialakulásának kockázatát, csökkenti a termék forgását és növeli az energiafogyasztást a feldolgozás során.

A utóérlelő berendezést a kamra méreteinek megfelelően van tervezve és gyártva. A méretek függvényében vannak tervezve az egyes hőcserélők teljesítményei és a csővezetékek méretei.

A szárítógép hőmérsékletét és páratartalmát érzékelők mérik. A programba beírt szükséges hőmérséklet- és páratartalom-értékek alapján a fűtés, hűtés és párásítás vezérlőkimenetei vezérlésre kerülnek. Frekvenciaváltó segítségével szabályozza a ventilátor teljesítményét. A frisslevegő-csappantyú működtetésével a szárítóban a levegőcsere biztosított. A digitális bemenetek szabályozzák a víznyomást, a zsalumotor túláram védelmének állapotát, a frekvenciaváltó működésének reléjét. A vezérlőrendszert vagy külön kapcsolószekrényben, vagy egy elektromos kapcsolótábla részeként szállítjuk. A pszichrométer tartalmaz egy érzékelőt, melynek vége tökéletesen be van csomagolva a pszichrométer víztartályába merített, nedves függő kanócba, amely rögzíti a páratartalmat.

A készülék univerzális, és megfelel a leggyakrabban előállított nem hőkezelt termékek feldolgozásának feltételeinek. Úgy tervezték, hogy minimális legyen a nyomásveszteség a technológiában.

Mask (6)

A kamrában a teljes technológiai folyamatot vezérlőrendszer irányítja. Ez a vezérlőrendszer mindenkor tökéletes folyamatszabályozást garantál.

Technikai adatok:
• Regulációs hőmérséklet 18 – 32 °C
• Regulációs páratartalom 45 – 98%

Mask (7)

Érdeklik Önt a hangszereink?

Nyugodtan írjon nekünk e-mailt az érdeklődésével. Örömmel foglalkozunk Önnel.